Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

včera večer v Kauflandu měli rohlíky za padoš;-D jinak mě zaujal "O tři roky starší syn s menzovním íkvéčkem..."  ten tedy bude jistě jednou vydělávat tolik, že hravě zvládne rohlíky třeba i po stovce;-D

1 0
možnosti
KT

Myslím, že o rohlíku ten článek nebyl, možná se pletu, ale našla jsem tam zcela jiné zamyšlení.

0 0
možnosti
PF

Asi jsem dementál, ale nějak mi uniká smysl tohoto článku.

0 0
možnosti
KT

Určitě máte pravdu.

2 0
možnosti
ČT

Máte čtyřletou dceru a pamatujete si rohlík za 20 haléřů ???

2 0
možnosti

Já děti ještě nemám a pamatuji si rohlík grahamový za 20 haléřů a tukový za 50 haléřů. Minerálku v lahvi si pamatuji za korunu.

1 0
možnosti
HH

Nekupujte ho. Fakt, je to zbytecny. Ochutnala jste ho? Stoji chutove za tech 20Kc?

Vemte to za jinej konec - bezlepkova dieta je skvela prilezitost zacit se stravovat jinak a lip. Varit lepe, cistejc a kvalitnejc. Varit ze surovin, ktery jsou jinak na okraji zajmu. Kolik snite lustenin? A kolik zeleniny se da snist jako priloha? Maso se da jist bez trojobalu, ryba taky drzi pohromade i bez mouky. Obcas na neco malo clovek trochu bezlepkovy mouky uvita, ale 2-3kila rocne zas tak rodinny finance nerozhodi. Holt knedliky jsou ted nejen nezdravy, ale i sakra drahy - dobra motivace se s nima necpat.

Vlastne - jsem za bezlepkovou dietu strasne rad, jim lip, varim lip, nestoji to skoro o nic vic nez normalni strava a necpu se sajrajtem. Vesele do toho.

3 1
možnosti

Máte recht. Já bych si za těch 20 Kč raději udělal omeletu se zapečenými bramborami. S teplým jídlem je víc práce, ale nemusí se to chodit kupovat každý den čerstvé nebo zmrazovat. 10x dražší rohlík bych mít nemusel. Bezlepkovou dietu nemám, ale "ujíždím" spíš na těstovinách než na pečivu. Mimochodem bezlepkové těstoviny nejsou 10x dražší než klasické značkové, jen asi 2x až 3x. Pokud někdo musí mít pečivo, může si ho upéct. Mám pocit, že kilo hotové bezlepkové směsi stojí 70 Kč.

1 0
možnosti
LB

a k těm platům,nastoupila jsem po vyučení do obchodu a dálkově studovala SŠPP a základní plat jsem měla 1050 Kč...psal se rok 1979;-).ano,zboží bylo málo,ač já,vzhledem k profesí jsem s tím neměla problém....ale mléko bylo mléko,jogurt jogurt a špekáček špekáček,který obsahoval maso..:-)

3 0
možnosti
VP

Mléko bylo mléko, ale o tom kolik obsahovalo např. polychlorovaných bifenylů je lepší nevědět. A v těchhle letech jsem chodila stát frontu hodninu před otevřením obchodu abych nejaké jogurty, popřípadě šlehačku vůbec dostala. Je zajímavé, jak lidé zapomínají

5 2
možnosti
VP

Ty ceny i platy z té doby mohu potvrdit. Ale jaksi jste zapoměla, že v té době žádné bezlepkové pečivo v obchodech nebylo a dokonce si nejsem jistá, zda-li by vašemu dítěti tenkrát tuto poruchu vůbec diagnostikovali.

5 1
možnosti

Já si jistý jsem. Tenkrát to diagnostikovat neuměli, to je osobní zkušenost v rodině.

1 0
možnosti
JM

Pro mne, vysokoškolačku, v letech (1974-1978) to byly celkem pěkné finanční časy. Kolejné na Větrníku 50, tehdy Kčs, měsíčně, tramvajenka 35 Kč, jedno jídlo v menze za 2,60 Kč, v pátek dvojitá večeře za 5,20 Kčs. Holt tu teď budu za staromilce,  byť z dělnické rodiny - táta kotelník a máma prodavačka v drogerii. Museli se ohánět, abych mohla studovat. Chodila jsem na brigády, měla prospěchové stipendium a dělala pomvěděda za 350 Kčs měsíčně (pomvěd byla pomocná vědecká síla, která dělala různé práce pro osoby na fakultě, které pracovaly na své doktorské práci). Studentům - pomvědům to finančně pomohlo, a budoucí doktoranti měli kus práce doma.

2 0
možnosti
MK

Moje babička v té době měla důchod 480 korun.

3 0
možnosti
PK

Ono je to pořád dokola. Jen pár štěků:

- žiji v Praze ale rohlík za dvacku neznám. Babišův bez tuku stojí 1,50 Kč, velmi dobrý "říčanský" 3,50, rovněž tak i výborný pivní. Dokonce pro ten říčanský chodím do řeznictví na Arbesáku a jinak tam nic nekoupím.

- v r.1970 jsem jako vysokoškolák nastoupil v pohraničí za 1400 Kč, po roce jsem na nižší funkci bral s premiemi cca 2500. Ředitel podniku - cca 4000 zaměstnanců - základ 5000, roční premie cca 20000 ( tj necelé dva tácy měsíčně), když se plnil plán. Tedy na dnešní dobu u této funkce almužna.

- za skoro půl století snad společnost udělá pokrok, že nemusíme jásat nad vyšším standardem proti neefektivnímu socialismu. Zvlášť když ty narvané obchody, Evropu bez hranic apod. máme tak nějak "zadarmo". Dokonce nám svým kapitálem pomáhají bývalí Sověti, stavíme pro ně byty a tím "plníme" plán HDP.

2 0
možnosti
PK

k těm cenám - pochopil jste, jaké pečivo ta paní musí kupovat?

4 0
možnosti
JJ

J36a58n 12J37e53l49í15n14e81k

26. 7. 2014 11:32

Omlouvám se za "sebechválu", ale nemohu jinak:

Vážené a vážení, můžete-li, sáhněte do peněženky a jděte si koupit mou poslední knihu, která se jmenuje "A kde byl Bůh...?" Ne proto, abych vydělal (mých 6% je komický honorář a pro něj jsem tu knihu dva roky nepsal!), ale pro svědectví lidí, z nichž většina už nežije. A pro to, abyste si připomněli, jak žili mnozí ze sousedů vašich rodičů a hlavně prarodičů...

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 822x
S láskou a zaUjetím píšící a překládající dablmatka a kulturomilka.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy